Gevelreiniging

Schoonmaak en onderhoudsbedrijf

Gevel reinigen

De gevels van uw woning of bedrijfspand weer schoon en beschermd door middel van gevelreiniging. Dit is niet alleen fraai om te zien, maar ook goed voor de levensduur van uw woning of bedrijfspand. Gevels hebben veel te lijden door weer en wind, waardoor er erosie op kan treden. Na het gevel reinigen, adviseren we daarom de gevels te beschermen door het impregneren van de bakstenen of het aanbrengen van een gevelcoating op gevelbeplating.

Wij hebben de professie, machines en materialen in huis om gevelreiniging uit te voeren van begin tot eind, inclusief coating en/of impregneren.

Gevel reiniging zelf doen?

U kunt ervoor kiezen uw gevels zelf te reinigen. Doe dit niet met een hogedrukreiniger. Hiermee is de kans groot dat u het oppervlak van uw gevels beschadigd. Vooral de hogedrukreinigers met een vuilfrees richten veel schade aan. Ook het inzetten van allerlei chemische middelen is niet aan te bevelen. Op internet staan veel adviezen. Bijvoorbeeld het gebruik van natuurazijn of nog erger, soda. Vooral soda is een agressief middel wat schade aan milieu en gevel veroorzaakt. Gevel reinigen zelf doen kan maar, bezint eer gij begint.

Gevelreiniger

Een gevelreiniger is een professional. Hij heeft verstand van soorten gevels en het type afwerkmaterialen. Ieder type afwerkingsmateriaal vraagt om een eigen werk methode. Een bakstenen gevel bijvoorbeeld kan goed gereinigd worden met stoomstralen. De vervuiling kan zo groot en indringend zijn dat dit niet meer afdoende is en is een rigoureuzere methode nodig. Dit kan zijn zand stralen maar als het oppervlak te zacht is voor zand is een ander straalmiddel nodig. Een professionele gevelreiniger weet wat hij in moet zetten.

Afwerkingsmateriaal gevelreiniging

Daarnaast is het soort afwerkingsmateriaal belangrijk. Uit welke componenten bestaat de gevel. Vooral steen of ook andere afwerkmaterialen als hout, aluminium, ijzer, trespa of andere soorten persplaten. Alleen de categorie baksteen kent al honderden verschillende soorten met ieder zijn eigen samenstelling en bakproces. En dan heb ik het nog niet over betonnen stenen, breukstenen enzovoorts.

“Super service. Wij zijn erg tevreden over het resultaat. De medewerker van Branderhorst heeft goed werk verricht!”

“Super service. Wij zijn erg tevreden over het resultaat. De medewerker van Branderhorst heeft goed werk verricht!”

Waarom gevelreiniging?

Gevels worden vaak gereinigd vanwege het esthetische aspect. Niets zo storend als een vuil gebouw. Ook al is het van binnen prachtig afgewerkt en ingericht, door een vieze buitenkant blijft het een armoedig gebouw. Een schoon en goed onderhouden gebouw laat zien dat de gebruiker zijn zaakjes op orde heeft. Het straalt professionaliteit uit. Gevel reinigen is ook goed voor het bouwtechnisch aspect van een gebouw. Vooral alg en mos aanhechting hebben een eroderend effect op gevels. Als deze te lang blijven zitten wordt het oppervlakte materiaal aan getast. Dan is er geen sprake meer van reinigen maar moet er gerenoveerd gaan worden.

Branderhorst Facilitaire Diensten te Soest is een specialist op gebied van gevelreiniging en gevelrenovatie. We hebben veel kennis en jaren ervaring in huis, waardoor we u advies op maat kunnen geven. Doordat we alle disciplines van gevelreiniging zelf in huis hebben, met bijbehorende machines, zoals straalunits, hoogwerker en steiger, kunnen we bovendien zeer scherp aanbieden.

In de eerste video ziet u een voorbeeld van gevelreiniging door middel van de stoomstraalmethode. Hierbij wordt er gereinigd met stoom van 150 graden onder gepaste druk. Hiermee bereiken we een maximaal reinigingseffect zonder beschadiging aan de steen.

Lees ook onze blog over de vraag wat kost gevelreiniging?

Gevelreiniging bedrijf

Wat maakt een gevelreiniging bedrijf een professionele partner. Er moet kennis van zaken zijn van diversen soorten gevels en afwerkingsmateriaal. Verkeerd ingezette middelen en werkmethodes kunnen funest zijn voor uw gevels. Bijvoorbeeld, gevelreiniging bedrijven die met sterke zuren werken hebben snel resultaat maar vernielen ook veel. Maar weinig gevels zijn bestand tegen sterke zuren om over het milieu maar te zwijgen. Daarnaast moet er kennis zijn van werkmethodes. Welke methode kan op welk type gevel gebruikt worden. Bijvoorbeeld, met zandstalen wordt alles als nieuw maar een zachte rode baksteen wordt kapot gestraald. Ook veilig werken is een niet onbelangrijk aspect. Als opdrachtgever wilt u niet het alarmnummer moeten bellen omdat de gevelreiniger van ondeugdelijk klimmateriaal valt. Het keurmerk Glas & Gevel van brancheorganisatie OSB bied garantie dat het gevelreiniging bedrijf niet alleen netjes maar ook veilig werkt.

Gevel zandstralen en impregneren

In de tweede video ziet u een voorbeeld van het stralen met de zandstraalmethode. Bij deze methode verdwijnt echter wel de sintellaag (beschermlaag) en is opnieuw impregneren noodzakelijk. Maar het zandstralen geeft gegarandeerd resultaat waardoor uw huis of bedrijfspand weer als nieuw wordt!

Stoomreiniging

In de derde video ziet u opnieuw een voorbeeld van gevelreiniging door middel van de stoomstraalmethode. In deze video ziet u welk effect het stoomstralen heeft wanneer u een verfcoating wil verwijderen: uw muren worden weer brandschoon!

Uiteraard is reiniging van een muur met verfcoating ook mogelijk als u die coating juist wil behouden: wij reinigen uw muren dan onder gepaste druk. Vraag bij ons naar de mogelijkheden voor uw eigen pand!

Waarom kiest u voor ons

Vakmensen

Vakmensen, daar gaat het om bij ons bedrijf. Medewerkers die enthousiast en goed opgeleid zijn, werkend met de beste materialen en machines. We steken veel tijd in begeleiding en ontwikkeling. Ons doel is medewerkers met een glimlach, die weten wat ze doen en trots zijn op hun vak. Die ook weten dat ze bij u te gast zijn. Representativiteit en vriendelijkheid vinden we daarom belangrijk. Ook hospitality krijgt daarom veel aandacht binnen ons opleidingsprogramma.

Zowel zakelijk als particulier

Wij ontzorgen zowel zakelijke klanten als particulieren klanten met professionele schoonmaak.

120+ vakmensen

Wij werken alleen met de beste vakspecialisten op het gebied van schoonmaakdiensten

Snelle service

Wij zijn snel beschikbaar om uw gewenste schoonmaakdiensten uit te voeren.

Wat kost gevelreiniging?

Regelmatig krijg ik de vraag: wat kost gevelreiniging nu eigenlijk? Een begrijpelijke vraag waar we graag antwoord op geven. Toch beginnen wij als professionele gevelreinigers graag aan de andere kant. Wat wilt u bereiken met gevelreiniging? Wilt u de gevels vooral optisch schoon hebben of vindt u het bouwtechnische aspect juist belangrijk? En hoe schoon wilt de gevels hebben? Als nieuw of moet de uitstraling authentiek blijven? 

De kosten van gevelreiniging zijn daarmee dus volledig afhankelijk van de bovenstaande factoren.

  Reinigingsmethode

  Voor het gevelreiniging zijn er grofweg twee methoden:

  • Gevels zandstralen. De zandstraalmethode, wordt ook wel de softstraalmethode genoemd. Hierdoor worden uw gevels gegarandeerd als nieuw. Gevel stralen met zand, wordt veelal toegepast bij zware atmosferische vervuiling en tijdens gevelrenovatie. Wel blijft er een kwetsbare steen achter, omdat de beschermlaag of sintellaag verdwijnt. De gevel impregneren of hydrofoberen is dan ook noodzakelijk.
  • Gevels stoomstralen. Hiermee worden de gevels gestraald met water van 150 graden celsius, onder gepaste druk. Stoomstralen is een minder rigoureuze methode dan het zandstralen van uw gevel, maar wel met een verbluffend goed resultaat. Deze methode is toe te passen op alle soorten gevelvervuiling. De gevel hydrofoberen is aan te raden, maar niet noodzakelijk.

  Een groene gevel of klimopresten, zijn vaak een ergernis voor de bewoner of gebruiker van een gebouw. Daarnaast is het ook slecht voor de gevels. Doordat alg en mos in het oppervlak wortelen, beschadigd de gevel. Vooral gestuukte gevels zijn hier gevoelig voor, want dit zijn kwetsbare gevels. Het vergt dan ook vakmanschap om deze op een verantwoorde manier schoon te maken.

  Laat dit niet over aan het klusbedrijf om de hoek, maar zoek een professioneel gevelreinigingsbedrijf, zoals Branderhorst Facilitaire Diensten te Soest. Na de gevelreiniging is preventief impregneren met een algwerend middel aan te bevelen.

  Gevelreiniging met hoge druk

  Gevel reinigen en beschermen

  Een schoon gebouw willen we graag schoon houden. Na het reinigen is het gevel beschermen dan ook aan te bevelen. Hiermee wordt de volgende reinigingsbeurt uitgesteld en blijft uw gebouw lange tijd mooi schoon. Bovendien is het goed voor het behoud van de gevels.

  Bakstenen gevels hebben vaak last van vorstschade. Natte bakstenen knappen kapot door nachtvorst. Dat wordt voorkomen door een bakstenen gevel te beschermen door impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd. Na het gevel impregneren zijn deze beschermd tegen vocht en vuil opname. Regenwater parelt van de gevels af waardoor aanhechting van vuil voorkomen wordt. Niet onbelangrijk, ook de voeg is hiermee goed beschermd. Goede hydrofobeermiddelen maken het oppervlak waterdicht maar niet dampdicht. Vocht kan er niet in maar er wel uit. Dit voorkomt verwering.

  De meeste fabrikanten geven 10 jaar garantie op de werking van het product. Gladde geveldelen als volkern gevelbeplating worden beschermt met een coating. Dit kan een semi permanente of een permanente coating zijn. Dit is afhankelijk van het oppervlakte materiaal, de locatie van het gebouw en de wens van de opdrachtgever.

  Na het reinigen is het aan te bevelen om de gevel te beschermen. Wat mooi is willen we ook graag mooi houden. Stenen gevels impregneren we met een hydrofobeer product. Hierdoor worden de stenen en voegen vochtwerend, wat erosie en snelle her-vervuiling voorkomt. Gladde gevelelementen behandelen we met een permanente of semi permante coating. De keuze welke coating is afhankelijk van het soort afwerkmateriaal, het doel wat u ermee wilt bereiken en niet onbelangrijk, uw budget. Permanente coatings gaan over het algemeen tien jaar mee, semi permanent één á twee jaar.

  Graffiti verwijdering

  Niets is zo storend als een ongewenste graffiti tekening of tag op uw gevels. Het is zaak deze zo snel mogelijk te laten verwijderen. De zogenaamde graffiti artiesten hebben namelijk de neiging, om naast een bestaande graffiti, hun eigen kunstwerk te plaatsen. Bij voorkeur met initialen.

  Wij kunnen op korte termijn voor u de graffiti verwijderen, ook het aanbrengen van een anti-graffiti coating is onze specialiteit. Van permanente tot semi-permanente coatings: wij hebben alles in huis.