Gevelreiniging

Professioneel reinigen en impregneren

De gevels van uw woning of bedrijfspand weer schoon en beschermd door middel van gevelreiniging. Dit is niet alleen fraai om te zien, maar ook goed voor de levensduur van uw woning of bedrijfspand. Gevels hebben veel te lijden door weer en wind, waardoor er erosie op kan treden. Na het gevel reinigen, adviseren we daarom de gevels te beschermen door het impregneren van de bakstenen of het aanbrengen van een gevelcoating op gevelbeplating.

Wij hebben de professie, machines en materialen in huis om gevelreiniging uit te voeren van begin tot eind, inclusief coating en/of impregneren.

Professionele gevelreiniging

Waarom Branderhorst gevelreiniging?

Branderhorst Facilitaire Diensten te Soest is een specialist op gebied van gevelreiniging en gevelrenovatie. We hebben veel kennis en jaren ervaring in huis, waardoor we u advies op maat kunnen geven. Doordat we alle disciplines van gevelreiniging zelf in huis hebben, met bijbehorende machines, zoals straalunits, hoogwerker en steiger, kunnen we bovendien zeer scherp aanbieden.

In de eerste video ziet u een voorbeeld van gevelreiniging door middel van de stoomstraalmethode. Hierbij wordt er gereinigd met stoom van 150 graden onder gepaste druk. Hiermee bereiken we een maximaal reinigingseffect zonder beschadiging aan de steen.

Lees ook onze blog over de vraag wat kost gevelreiniging?

Zandstralen en gevel impregneren

In de tweede video ziet u een voorbeeld van het stralen met de zandstraalmethode. Bij deze methode verdwijnt echter wel de sintellaag (beschermlaag) en is opnieuw impregneren noodzakelijk. Maar het zandstralen geeft gegarandeerd resultaat waardoor uw huis of bedrijfspand weer als nieuw wordt!

Stoomreiniging

In de derde video ziet u opnieuw een voorbeeld van gevelreiniging door middel van de stoomstraalmethode. In deze video ziet u welk effect het stoomstralen heeft wanneer u een verfcoating wil verwijderen: uw muren worden weer brandschoon!
Uiteraard is reiniging van een muur met verfcoating ook mogelijk als u die coating juist wil behouden: wij reinigen uw muren dan onder gepaste druk. Vraag bij ons naar de mogelijkheden voor uw eigen pand!

Uw gevel reinigen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Hoe wordt de gevel schoongemaakt?

Voor het gevelreiniging zijn er grofweg twee methoden:

  • Gevels zandstralen. Hierdoor worden uw gevels gegarandeerd als nieuw. Gevel stralen met zand, wordt veelal toegepast bij zware atmosferische vervuiling en tijdens gevelrenovatie. Wel blijft er een kwetsbare steen achter, omdat de beschermlaag of sintellaag verdwijnt. De gevel impregneren of hydrofoberen is dan ook noodzakelijk.
  • Gevels stoomstralen. Hiermee worden de gevels gestraald met water van 150 graden celsius, onder gepaste druk. Stoomstralen is een minder rigoureuze methode dan het zandstralen van uw gevel, maar wel met een verbluffend goed resultaat. Deze methode is toe te passen op alle soorten gevelvervuiling. De gevel hydrofoberen is aan te raden, maar niet noodzakelijk.

Een groene gevel of klimopresten, zijn vaak een ergernis voor de bewoner of gebruiker van een gebouw. Daarnaast is het ook slecht voor de gevels. Doordat alg en mos in het oppervlak wortelen, beschadigd de gevel. Vooral gestuukte gevels zijn hier gevoelig voor, want dit zijn kwetsbare gevels. Het vergt dan ook vakmanschap om deze op een verantwoorde manier schoon te maken.

Laat dit niet over aan het klusbedrijf om de hoek, maar zoek een professioneel gevelreinigingsbedrijf, zoals Branderhorst Facilitaire Diensten te Soest. Na de gevelreiniging is preventief impregneren met een algwerend middel aan te bevelen.

Gevelreiniging met hoge druk

Gevel voor reiniging->

Gevel voor reinigen

Gevel na reiniging ->

Gevel na reinigen

Graffiti verwijderen, gegarandeerd binnen 24 uur!

Niets is zo storend als een ongewenste graffiti tekening of tag op uw gevels. Het is zaak deze zo snel mogelijk te laten verwijderen. De zogenaamde graffiti artiesten hebben namelijk de neiging, om naast een bestaande graffiti, hun eigen kunstwerk te plaatsen. Bij voorkeur met initialen.

Binnen het werkgebied Midden Nederland garanderen wij u deze binnen 24 uur voor u te verwijderen. Ook het aanbrengen van een anti-graffiti coating is onze specialiteit. Van permanente tot semi-permanente coatings: wij hebben alles in huis.