Zonnepanelen reinigen

Schoonmaak en onderhoudsbedrijf

Regelmatig uw zonnepanelen reinigen is noodzakelijk voor behoud van rendement. De meest voorkomende vervuiling op zonnepanelen is stof, zand en stuifmeel. Afhankelijk van de opstelling van uw panelen spoelt deze vervuiling er met een stevige regenbui wel weer af. Maar uw panelen vervuilen ook door atmosferische vervuiling. Dit wordt veelal veroorzaakt door verkeer en industrie. In ons dichtbevolkte landje zijn er maar weinig plaatsen waar men hier geen last van heeft. Deze vervuiling is wat vettig waardoor het aan uw panelen plakt. In combinatie met stof, zand of stuifmeel ontstaat er een laagje die zich niet zo makkelijk weg laat spoelen door een stevige regenbui. Zonnepanelen reinigen is daarom geen overbodig luxe en scheelt al gauw tussen de 3 en 5 % rendement.

Waarom zonnepanelen schoonmaken?

Zoveel mogelijk rendement uit zonnepanelen. Daar doen we het voor. Daarom de keuze voor de beste panelen, die zo opgesteld staan, dat ze het maximale aantal zonuren opvangen. De zonnepanelen schoonmaken helpt ook bij het verkrijgen van optimaal rendement.

Volgens deskundigen is daar al snel 10% mee te winnen. Daarnaast is regelmatig reinigen van uw zonnepanelen ook goed voor het behoud van de afwerkmaterialen van de panelen. Door voortdurende blootstelling aan weer en wind, treed verwering en erosie op. Lees ook onze blog over hoe wij als schoonmaakbedrijf zonnepanelen professioneel reinigen.

Hoe moet je zonnepanelen schoonmaken?

We krijgen regelmatig de vraag, hoe met je zonnepanelen schoonmaken. Ga de panelen in ieder geval niet te lijf met een hogedrukreiniger. De kans is groot dat uw panelen beschadigen en dat levert geen energie op maar kost energie. Als u het zelf wilt doen zorg dan dat u het veilig doet. Haal geen halsbrekende toeren uit.

Spoel de panelen eerst af met een tuinslang met stromend water. Daarna met een zachte doek of zachtharige borstel schoonmaken en weer naspoelen. Gebruik geen schoonmaak middelen. Daar heeft de toplaag een hekel aan. Beter nog is uw panelen laten schoonmaken door een professionele organisatie als Branderhorst Facilitiare Diensten.

Wij reinigen uw panelen met gedemineraliseerd water. Hierdoor hebben we geen schoonmaakmiddelen nodig en blijft er geen kalkwaas achter. Grote velden doen we met een hoogwerker in combinatie met een wasrobot met roterende borstels, kleine velden met een telescoopsteel met een zachtharige borstel.

Bovendien inspecteren we uw panelen op technische gebreken. Loshangende draden of schakelkasten worden gemeld door middel van een foto.

Hoevaak moet je zonnepalen schoonmaken?

Hoe vaak je zonepanelen moet schoonmaken is afhankelijk van de liggingshoek en de omgeving. Liggen de panelen vrij plat dan spoelen ze minder snel schoon door een stevige regenbui dan dat ze onder 45 gr liggen. Is het een bosrijke omgeving, zijn er zandvlaktes in de buurt of een vogelrijk gebied dan vervuilen ze sneller dan gemiddeld. Gemiddeld is één keer per twee jaar voldoende, in gebieden waar ze sneller vervuilen is ieder jaar aan te bevelen.
schone-zonnepanelen

“Super service. Wij zijn erg tevreden over het resultaat. De medewerker van Branderhorst heeft goed werk verricht!”

“Super service. Wij zijn erg tevreden over het resultaat. De medewerker van Branderhorst heeft goed werk verricht!”

erosie-op-zonnepanelen

Zelf zonnepanelen schoonmaken

Zelf zonnepanelen schoon maken is ook een optie. Doe dit in ieder geval nooit met een hogedrukspuit. Bij zonnepanelen schoonmaken met hogedrukspuit is de kans is groot dat uw panelen beschadigen. Ook schuursponzen en harde borstels kunt u beter niet gebruiken. Hiermee beschadigd u de glascoating.

Ook uw zonnepanelen met azijn schoonmaken of andere schoonmaakmiddelen is niet aan te bevelen. Ook deze tasten de glascoating aan. Spoel uw panelen af met stromend water zodat het losse vuil eraf is. Daarna schoonmaken met een zachte doek of zacht haren borstel en vervolgens naspoelen, bij voorkeur met gedemineraliseerd water. Als u dit niet voorhanden heeft de panelen droog trekken met een raamtrekker zodat er geen kalkwaas achter blijft.

Meestal liggen de zonnepanelen op hoogte. Professionele bedrijven reinigen zonnepanelen met telescoop bewassing. Dit is wassen vanaf de grond met carbon telescoopstelen en een zacht haren borstel in combinatie met gedemineraliseerd water. Hiermee worden uw zonnepalen mooi schoon zonder inzet van schoonmaakmiddelen.

Zonnepanelen schoonmaken met mineraalvrij water

Met ons telewassysteem wassen we uw panelen met een zachte harenborstel, in combinatie met gedemineraliseerd water. Dit is water waar alle mineralen uit gefilterd zijn. Echter, mineralen horen in water. Zodra dit mineraalvrije water op het oppervlak komt, begint het dan ook direct met het opnemen van mineralen, welke het voornaamste deel van de vervuiling vormen. Hierdoor ontstaat er een ideaal reinigingseffect, zonder dat we gebruik hoeven te maken van chemicaliën. Na het wassen, drogen de panelen streep- en druppelvrij op.

Veiligheid

Veiligheid is een zeer belangrijk aspect bij werken op hoogte. Branderhorst Facilitaire Diensten B.V. voert het keurmerk Glas en Gevel van de OSB. Hierdoor bent u er als opdrachtgever van gegarandeerd dat de werkzaamheden op een veilige en verantwoorde manier uitgevoerd worden.

Hulp nodig bij het schoonmaken van uw zonnepanelen? Neem vrijblijvend contact op!

Bedrijf om zonnepanelen schoon te maken

Branderhorst Facilitaire Diensten is een professioneel zonnepanelen schoonmaken bedrijf. In de loop der jaren hebben we veel ervaring opgedaan met het reinigen van zonnepanelen. Bovendien hebben we ook technische kennis van panelen in huis. Wat mag er wel op gebruikt worden wat niet, is gedemineraliseerd water genoeg of moet het ook warm water zijn, het maken van deze keuzes hebben we in de praktijk geleerd. Of het nu om grote velden van een paar duizend panelen gaat of om kleine velden van enkele tientallen panelen wij zijn uw partner.

Met een wasrobot of met telescoop bewassing u kunt rekenen op een blinkend resultaat tegen een redelijk tarief. Uitvoeren onder veilige omstandigheden vinden we belangrijk. We voeren niet voor niets het keurmerk glas & gevel van het OSB. Hiermee bent u ervan verzekerd dat we het werk netjes en veilig uitvoeren. We geven u graag vrijblijvend advies.

Kosten zonnepanelen reinigen

Een niet onbelangrijke vraag, wat is de prijs om zonnepanelen te reinigen. U wilt deze kosten natuurlijk wel graag terug verdienen door toename van rendement. We hebben een prijslijst opgesteld met een staffel. Hoe meer panelen en hoe vaker u laat reinigen hoe goedkoper.

Heeft u bijvoorbeeld 10 panelen en wilt u ze eenmalig laten reinigen dan betaald u gemiddeld € 5,00 per paneel. Heeft u 1000 panelen en wilt u ze jaarlijks laten reinigen dan betaald u gemiddeld € 0,95 per paneel.

Afhankelijk van de bereikbaarheid zijn deze bedragen inclusief materiaal en machines. Moeten we een hoogwerker inzetten komen daar de kosten voor een hoogwerker bij.

Offerte zonnepanelen schoonmaken

We maken graag een vrijblijvende zonnepanelen schoonmaken offerte voor u. Hiervoor inventariseren we uw wensen, bekijken de mate van vervuiling en kiezen de juiste reinigingsmethode. U krijgt u een offerte op maat waarna kunt u kiezen voor een eenmalige reiniging of een abonnementsvorm.

Met een abonnement bent u ervan verzekerd dat u de laagste prijs betaald en heeft u geen omkijken naar het onderhoud. Wij nemen het op in onze jaarplanning en u krijgt, volgens afgesproken frequentie bericht wanneer we komen reinigen.

Waarom kiest u voor ons

Vakmensen

Vakmensen, daar gaat het om bij ons bedrijf. Medewerkers die enthousiast en goed opgeleid zijn, werkend met de beste materialen en machines. We steken veel tijd in begeleiding en ontwikkeling. Ons doel is medewerkers met een glimlach, die weten wat ze doen en trots zijn op hun vak. Die ook weten dat ze bij u te gast zijn. Representativiteit en vriendelijkheid vinden we daarom belangrijk. Ook hospitality krijgt daarom veel aandacht binnen ons opleidingsprogramma.

Zowel zakelijk al particulier

Wij ontzorgen zowel zakelijke klanten als particulieren klanten met professionele schoonmaak.

120+ vakmensen

Wij werken alleen met de beste vakspecialisten op het gebied van schoonmaakdiensten

Snelle service

Wij zijn snel beschikbaar om uw gewenste schoonmaakdiensten uit te voeren.