Zonweringen schoonmaken

Schoonmaak en onderhoudsbedrijf

zonwering-schoonmaken

De aanschaf van uw zonwering was een forse investering. Tijdens een warme zomer blijkt steeds weer dat het de investering waard is. Buiten prachtig maar warm zomerweer, binnen heerlijk koel. Naast dit praktisch nut is het vaak ook een mooi gezicht. De finishing touch van uw woning of gebouw. Om lang te genieten van uw investering is het noodzakelijk de zonwering goed te onderhouden.

Uw zonwering regelmatig schoonmaken is dan ook geen overbodige luxe. De vervuiling bestaat veelal uit atmosferische vervuiling en alg aanhechting. Vooral het laatste is slecht voor uw zonwering. Als dit langere tijd blijft zitten wordt het verwering. U herkent het wel, kleine zwarte pitjes die moeilijk te verwijderen zijn. De specialisten van Branderhorst Facilitaire Diensten verzorgen het schoonmaken van uw zonwering graag. Na zonwering schoonmaken impregneren we het doek zodat het lange tijd mooi blijft.

Verschillende zonweringen

Er zijn veel verschillende zonweringen. Markiezen, uitvalschermen, screens of parasols elke zonwering heeft een specifieke aanpak nodig. Door veel ervaring en kennis van materialen en reinigingsmethodes weten we wat we wel en niet kunnen doen. Van te voren proberen we een inschatting te maken van het resultaat van een reinigingsbeurt. Desnoods komen we een proefvlak reinigen zodat u achteraf niet teleurgesteld bent over het resultaat.
Zonwering restaurant reinigen
Zonwering reinigen in flat

Zonnescherm

Zonnescherm is een breed begrip. Alles wat de zon tegen houdt functioneert als een zonnescherm. Bij de term zonnescherm denken we meestal aan iets wat voor uw raam of boven uw terras hangt. Welke vorm van zonnescherm u ook heeft, wij maken het graag vakkundig voor u schoon.

Terrasscherm

Het terrasscherm of terrasoverkapping is één van de vele vormen van zonwering. Het schoon maken van dergelijke zonwering vraagt om veel kennis en ervaring. Vaak is het is een liggende zonwering waardoor vervuiling blijft liggen en alle tijd heeft om in het oppervlakte materiaal te trekken. Goed impregneren na het reinigen is bij deze vorm van zonwering dan ook erg belangrijk. Hierdoor is het oppervlakte materiaal beschermt tegen indringende vervuiling.

Uitvalscherm

Het uitvalscherm of knik-armscherm is één van de meest voorkomende vormen van zonwering. Effen gekleurd, met motieven of uw bedrijfsnaam erop, er zijn veel verschillende varianten. Afhankelijk van het soort doek wat toegepast is laat een uitvalscherm zich goed reinigen. Ook hier is belangrijk dat het doek na reinigen goed geïmpregneerd wordt.

Screens

Het doek wat men voor screens gebruikt is bijna altijd gevlochten polyamide. Zeer sterk materiaal wat niet snel slijt. Ook makkelijk schoon te maken. Bovendien hecht vuil en alg niet snel aan. Ook niet omdat screens meestal recht naar beneden hangen. Vervuiling glijdt er makkelijk af. Screens die toegepast worden op glas of serredaken hebben meer onderhoud nodig. Doordat ze horizontaal liggen hecht vervuiling snel aan. Regelmatig schoonmaken is daarom aan te bevelen.

“Super service. Wij zijn erg tevreden over het resultaat. De medewerker van Branderhorst heeft goed werk verricht!”

“Super service. Wij zijn erg tevreden over het resultaat. De medewerker van Branderhorst heeft goed werk verricht!”

Zonweringen schoonmaken

Buitenzonwering schoonmaken

Het schoonmaken van uw buitenzonwering geeft de frisse uitstraling van uw gebouw terug. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw zonwering. De vervuiling bestaat meestal uit alg en mos aanhechting of atmosferische vervuiling, wat op lange termijn schadelijk is voor het doek.

Wellicht vraagt u zich af of het schoonmaken slecht is voor het scherm. Niet als het op de juiste manier gebeurt in combinatie met de juiste producten. Een goede analyse van het type vervuiling is belangrijk waarna bijbehorende methode en middelen ingezet kunnen worden.

Nieuwe zonwering aanschaffen is kostbaar en niet altijd nodig. Waarom vervangen als de zonwering goed schoon te krijgen is? Zelfs hardnekkige vervuiling krijgen wij schoon met een zonwering-reiniging. Wij reinigen alle soorten buitenzonwering: van uitvalschermen en lamelzonwering tot screens en markiezen.

Zonwering reinigen

Zonwering reinigen is een vak apart. Het grootste deel van uw zonwering bestaat uit doek. Afhankelijk van de kwaliteit is dit sterk materiaal. Vooral de naden en afwerking van de naden zijn bepalend voor de kwaliteit van uw zonwering. Bij inzet van verkeerde methode of middelen gaat het hier vaak mis. Naden springen open, afdekbanden scheuren stuk enzovoort.

Bij Branderhorst Facilitaire Diensten hebben we veel kennis en ervaring in huis om dit te voorkomen. Uw zonwering word van te voren geïnspecteerd op gebreken. Als het zonwering reinigen geen zin meer heeft wordt dit overlegd. Vervolgens wordt de zonwering behandeld met een atmosferische reiniger. Dit zijn altijd reinigers die volledig afbreekbaar zijn.

Na reinigen wordt goed zichtbaar of er ook verwering is ontstaan. Als dit het geval is passen we een anti-verweringsbehandeling toe. Als laatste wordt uw zonwering geïmpregneerd zodat deze vocht en vuil werend wordt. Dit impregneren heeft gemiddeld twee a drie jaar effect.

Markiezen reinigen

Omdat markiezen veel naden hebben is dit de meeste kwetsbare vorm van zonwering. Markiezen reinigen vraagt daarom een zorgvuldige aanpak, vakkennis en ervaring. De naden zijn afgedekt met een afdekband van polyamide, katoen of kunststof. Vooral de katoenen banden zijn kwetsbaar.

Daarnaast is de volant vaak sterk vervuild. Deze hangt meestal buiten de markieskap waardoor vuil en alg vrij spel hebben. Het regelmatig reinigen van deze volant voorkomt indringend vuil en erosie. Laat ons gerust meedenken in uw afweging wel of niet markiezen reinigen

Markiezen reinigen kosten

In de afweging markiezen reinigen kosten versus zijn de markiezen deze kosten nog wel waard denken we graag met u mee. Dit hangt sterk af van de algehele staat van uw markiezen. Hoe zijn ze er technisch aan toe, hoe goed is het doek nog, zijn de naden en het afdekband nog sterk en is het frame waarop het doek gespannen is nog in goede staat.

Waarom kiest u voor ons

Vakmensen

Vakmensen, daar gaat het om bij ons bedrijf. Medewerkers die enthousiast en goed opgeleid zijn, werkend met de beste materialen en machines. We steken veel tijd in begeleiding en ontwikkeling. Ons doel is medewerkers met een glimlach, die weten wat ze doen en trots zijn op hun vak. Die ook weten dat ze bij u te gast zijn. Representativiteit en vriendelijkheid vinden we daarom belangrijk. Ook hospitality krijgt daarom veel aandacht binnen ons opleidingsprogramma.

Zowel zakelijk als particulier

Wij ontzorgen zowel zakelijke klanten als particulieren klanten met professionele schoonmaak.

120+ vakmensen

Wij werken alleen met de beste vakspecialisten op het gebied van schoonmaakdiensten

Snelle service

Wij zijn snel beschikbaar om uw gewenste schoonmaakdiensten uit te voeren.
Zonwering restaurant reinigen

Kosten zonnescherm reinigen

Het is over het algemeen een stuk goedkoper om het zonnescherm te laten reinigen ten opzichte van het aanschaffen van een nieuwe. De kosten voor het reinigen van uw zonnescherm berekenen we aan de hand van de breedte van uw scherm. Hiervoor hebben we een staffellijst opgesteld met breedte categorieën. Deze telt van 0-2 meter, van 2-4 meter, van 4-6 meter en van 6 meter en breder. Dit geldt voor zowel uw uitvalscherm als uw markies.

Om u een idee te geven wat zonnescherm reinigen kost ziet u hieronder een indicatie. Hierbij zijn we uitgegaan van een zonnescherm van gemiddelde breedte in de staffel 2-4 breed. De kosten voor het reinigen bedragen om en nabij de € 200,00.

Zonwering impregneren

 Na het reinigen van de zonwering willen we graag lang genieten van het resultaat. Wij raden aan om uw zonwering te laten impregneren. Het impregneren zorgt er voor dat de zonwering de eerste periode waterafstotend is en daardoor langer mooi blijft. Het impregneren van de zonwering is optioneel en kunt u door de specialisten van Branderhorst laten uitvoeren. Wanneer u de kosten voor het reinigen van uw zonwering vergelijkt met de kosten van een nieuwe zonwering is de keuze snel gemaakt.

Zonwering impregneren kosten

Net als bij het reinigen van uw zonwering hebben we ook voor uw zonwering impregneren een staffellijst opgesteld. Ook deze staffellijst telt van 0-2 meter breed, van 2-4 meter breed, van 4-6 meter breed en van 6 meter en breder. Uitgaande van de staffel 2-4 meter breed rekenen we voor zonwering impregneren € 60,00.